Terho: Kukaan ei tiedä minne olemme matkalla

Terho: Kukaan ei tiedä minne olemme matkalla
Terho: Kukaan ei tiedä minne olemme matkalla -single

torstai 27. huhtikuuta 2017

Toinen single: Villi sydämeni hakkaa 28.4.2017


Edellistä kirjoitusta laatiessa ei ollut aavistustakaan, mitä tulisi tapahtumaan seuraavina viikkoina. Ei ollut myöskään käsitystäkään Spotifyn soittolistojen voimasta nykymaailmassa. Seitsemän vuoden julkaisutauon aikana olivat asiat kovasti muuttuneet - ja hyvä niin!

Ensimmäinen singlemme Kalliit neliöt ja nukkumalähiöt sai erinomaisen vastaanoton niin Spotifyssa kuin radioissakin. Ep:n nimikappaletta on tätä kirjoitettaessa kuunneltu Spotifyssa yli 128.000 kertaa.

Ensimmäisen singlen kaikki odotukset ylittänyt menestys toikin rutkasti lisää potkua muiden biisien viimeistelyyn ja marras-joulukuussa kirjoiteltiin ja viimeisteltiin tekstejä ahkerasti ja tammi-helmikuussa äänitettiin lauluja. Ja nyt huhtikuun lopulla asiat ovat lopulta niin valmiita, että saadaan julkaistua jatkoa: Villi sydämeni hakkaa on omasta mielestämme, kun ei ole ketään neuvomassa, uuden materiaalimme kenties singlein biisi. Meistä se myös sopi tähän kevääseen, joten singleruletissa se arpoutui olemaan kakkosalbumimme toinen single. Ylpeinä pääsemme vihdoin julkaisemaan sen!

Kyseessä on biisi, josta koko toisen albumin tekeminen alkoi - ensimmäinen biisi, joka kirjoitettiin valmiiksi. Joskin viime metreillä tehtiin vielä hienosäätöä - takaisin alkuperäisen demon suuntaan: Olemme itse uskoneet tähän biisiin jo alkuperäisestä mies ja akkari nanattelu-demosta alkaen.

Rohkenisin väittää, että biisillä oli suuri vaikutus siihen miten levyn tekoa jatkettiin ja ylipäänsä siihen, että päätettiin jatkaa bändinä kohti toista albumia. Kun saa aikaiseksi tällaisia biisejä, on se parasta motivaatiota jatkaa soittohommia, vaikka kaikki ympärillä tuntuisikin virtaavan vastaan.

Omasta mielestämme onnistuimme biisin viimeistelyssä erinomaisesti - Kotkan Steve Albini, Teemu Aalto teki miksauksessa jälleen kerran aivan loistavaa jälkeä - on erinomaisen hienoa, että miksaajalle voi antaa filosofisia referenssejä ja hän osaa niistä imaista fiiliksen mitä ollaan hakemassa, hiilipaperikopioimatta soundeja. Samoin masteroinnista Chartmakersilla vastannut Svante Forsbäck teki jälleen kerran erinomaista työtä - masterointi toi raikkaaseen ja ilmavaan soundiin vielä sen viimeisen silauksen.

Osoitetaan kiitoksia vielä myöskin Mika Laatikaisen ja Anne Lipposen suuntaan, joiden autotallistudiolla tämänkin biisin kitaroita oli ilo äänitellä, sekä Tuomas Mutaselle, joka räppäsi singlen tyylikkään kansikuvan.

Enää sen pidempään jaarittelematta: Villi sydämeni hakkaa, olkaa hyvät!

-Kai

Kertomus siitä, kuinka aika on kaikista kallisarvoisin hupeneva luonnonvara.

VILLI SYDÄMENI HAKKAA
(Säv & San: Ratinen/Kärki)

Aikaa, minä tarvitsen vain aikaa
jota sinulla on
ja sydän hakkaa
se takoo rintaani kuin armoton
olen suojaton

Kun sydän hakkaa
villi sydämeni hakkaa

Kaukaa en etsi turvapaikkaa
joka luonasi on
jos sekin karkaa
minä liu'un aina vaan yhä kauemmas pois

Ja sydän hakkaa
villi sydämeni hakkaa

Liian myöhään
juokset kilpaa aikaa vastaan
kaikki eivät tuhlaa aikaa
toisten vuodet haihtuu ilmaan

No niin, viekö aika kaiken?
niin, viekö aika kaiken pois?

Aikaa, ethän enää tuhlaa aikaa
joka sinulla on
kun kuluu päivät, niiden liikkeet,
joista jokainen on korvaamaton

Kun sydän hakkaa
villi sydämeni hakkaa

Liian myöhään
juokset kilpaa aikaa vastaan
kaikki eivät tuhlaa aikaa
toisten vuodet haihtuu ilmaan

No niin, viekö aika kaiken?
niin, viekö aika kaiken pois?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti